ZÁKLADNÍ ŠKOLA UNHOŠŤnám. T. G. Masaryka 58, 273 51 Unhošť

2.C – říjen 2020

V měsíci říjnu už nám šla práce pěkně od ruky. Procvičovali jsme sčítání do 20 s přechodem desítky pomocí rozkladu, trénovali jsme správné tvary písmen a trošku se potrápili při opisu slov a vět. Také na nás čekalo nové učivo – bylo potřeba naučit se abecedu. Úkol to nebyl až tak těžký, většina už to dávno uměla a ostatní se to naučili raz dva. Daleko těžší bylo naučit se správně řadit slova podle abecedy, a tak jsme to raději více procvičovali. 

Ve škole nám v úterý 6. října vyučování zpříjemnil ekologický program „Tonda obal na cestách“, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí ze světa barevných kontejnerů a vyzkoušeli jsme si, jestli umíme správně třídit odpad. Moc se nám to líbilo. Jaká byla radost vidět oranžový kontejner na vlastní oči! 

Protože nám přálo i počasí, vyrazili jsme na vycházky po okolí školy. Cestou jsme si zopakovali dopravní značky, přes plot jsme prozkoumali zahrádky s podzimními kytičkami a vybarvenými stromy. Bylo to moc fajn. 

Od 14. října jsme i my museli přejít na distanční výuku. Naštěstí to už pro nás nebylo nic nového, tak se téměř všichni bez problémů připojujeme online, učíme se na dálku a zatím nám to jde docela dobře. Na výuce z domova je fajn, že se konečně můžeme „pochlubit“ oblíbenou hračkou, a dokonce všem představit naše zvířecí členy rodiny – pejsky, kočičky, morčátka, křečky, želvy a ještěrky. Ještě štěstí, že nikdo nemá doma chlupatého pavouka! 

Poslední říjnový týden jsme si mohli od učení odpočinout, byly totiž podzimní prázdniny! Jeden úkol jsme ale dostali. Měli jsme využít podzimní přírodniny a vyrobit nějakou dekoraci, obrázek z listů, zvířátka z kaštanů nebo postavit domeček pro skřítka. 

Tak jak se Vám to líbí?