ZÁKLADNÍ ŠKOLA UNHOŠŤnám. T. G. Masaryka 58, 273 51 Unhošť

2.C – září 2020

V úterý 1.září jsme se opět po prázdninách setkali ve školních lavicích. Na dveřích naší třídy se ale tentokrát blyštila cedulka s označením 2.C. Ano, už jsme druháci!

Ačkoliv jsme se viděli na konci školního roku při rozdávání vysvědčení, těšili jsme se na sebe o trošku víc než jindy, protože dlouhé čtyři měsíce před letními prázdninami jsme se mohli potkávat jen přes obrazovku monitoru. To všechno se odráželo v prvních dnech naší práce, kdy se každý z vás chtěl pochlubit, že čtení, psaní i počítání jste vůbec nezapomněli. Je pochopitelné, že někomu jde líp jedno a druhému zase něco jiného, ale tak to prostě ve škole i v životě chodí a vy máte přeci ještě všechno před sebou.

V druhém týdnu jste rovnýma nohama skočili (a to doslova) do plaveckého bazénu, kde se až do února budete učit plavat, nebo si dál vylepšovat svůj plavecký styl.

Celý první měsíc ve škole jsme nejvíc času věnovali opakování a procvičovali jsme znalosti z 1. ročníku. Nezapomněli jsme si ale také hodně vyprávět všechny zážitky z prázdnin. Největší radost jsem měla z „prázdninového deníku“ žákyně Lucinky, který byl opravdu plný výletů po české krajině. A protože jeden sešit nestačil, musela si Lucinka založit další, ještě větší a dokonce s chlupatými deskami!

V pátek 25.9. jsme zavítali na zahrádkářskou výstavu do muzea v Unhošti, která se nám velmi líbila. Kromě zajímavých květin, obřích dýní a bylinek jsme si vyzkoušeli, jak se mele postaru obilí, rýžuje zlato a „soptí“ sopka. Velkou radost nám udělala také výstava výtvarných prací žáků naší školy – slunečnic.

Přejme si, ať nám chuť do práce a dobrá nálada vydrží co nejdéle.