ZÁKLADNÍ ŠKOLA UNHOŠŤnám. T. G. Masaryka 58, 273 51 Unhošť

Online průvod Prahou

Přednáška o Praze

Ve středu 3.3. jsme se na online hodině angličtiny zúčastnili přednášky o Praze, kterou nám prezentovala paní průvodkyně Jana Michalská.

V hodině jsme sledovali prezentaci, ale také jsme vyplňovali dva testy, abychom si ověřili, že jsme si vše zapamatovali.

Prezentace byla o historickém centru Prahy, které je jednou ze čtrnácti památek UNESCO. Dozvěděli jsme se plno zajímavostí o katedrále svatého Víta, Staroměstském orloji nebo třeba o židovském městě a s ním spjaté pověsti o Golemovi.

Paní Michalská s námi samozřejmě celých 45 minut mluvila anglicky a případně nám vysvětlila, co znamenají nějaká cizí slovíčka. Byla velmi milá a dobře se jí naslouchalo. Naštěstí jsme nemuseli odpovídat na moc otázek, protože se všichni styděli mluvit.

Myslím si, že to bylo velmi pěkné zpestření angličtiny a vlastně i příjemná virtuální návštěva Prahy a jejích krásných památek.


On 3 March, we participated in a lovely lecture in our English lesson about Prague presented by Jana Michalská.

In the lesson we watched a presentation, but we also wrote two tests, so that we would verify, that we remember everything she talked about.

The presentation was about the historical centre of Prague, which is one of the fourteen monuments of UNECSO. We found out a lot of new things about St. Vitus Cathedral, Old Town Astronomical Clock or Jewish ghetto and the legend about Golem.

Mrs. Michalská was talking to us in English for the whole 45 minutes and eventually translated some unknown words. She was very kind and it was a pleasure to listen to her. Luckily, we didn´t have to answer many questions because everyone was afraid to talk.

I think that it was a very nice enrichment of our English lesson and also a kind of a virtual visit of Prague and its beautiful monuments.

žákyně 9. ročníku