ZÁKLADNÍ ŠKOLA UNHOŠŤnám. T. G. Masaryka 58, 273 51 Unhošť

Olympijský diplom

Rádi bychom informovali o projektu Olympijský diplom, do kterého se naše škola zapojila. Jedná se o projekt, který má za cíl objevit a rozvíjet sportovní předpoklady každého žáka. Věříme, že každé dítě má své jedinečné schopnosti a talent, který si zaslouží být objeven a podpořen.
Projekt je zaměřen na prozkoumání osmi klíčových fyzických schopností – rychlosti, ohebnosti, vytrvalosti, síly, hbitosti, rovnováhy, silové vytrvalosti a výbušnosti. Ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu, Asociací školních sportovních klubů a společností SportAnalytik je připravena sada osmi disciplín, které pomohou určit, v jakém sportu by vaše dítě mohlo excelovat.
Důležité je, že tento projekt není soutěží. Naším hlavním cílem je ukázat, že sport je tu pro každého a že každý může najít radost a úspěch ve vhodně zvolené sportovní aktivitě. V hodinách tělesné výchovy proto děti pod vedením našich pedagogů absolvují zmíněné disciplíny. Výsledky budou pečlivě zaznamenány a na základě nich bude ve spolupráci se společností SportAnalytik vytvořena pohybová analýza pro každé dítě. Tato analýza poslouží k doporučení vhodných sportů, ve kterých by se vaše dítě mohlo dále rozvíjet.
Výsledky analýzy a doporučení vhodných sportů obdrží každý žák na konci školního roku na svém Olympijském diplomu. Věříme, že tento projekt přinese dětem nejen radost z pohybu, ale také motivaci k dalšímu rozvoji jejich sportovních schopností.
Pokud máte jakékoliv dotazy nebo byste chtěli získat více informací, neváhejte se na nás obrátit. Těšíme se na společnou spolupráci a na objevování sportovních talentů vašich dětí 🙂